Predeal, Tabara, Tabere cu Suflet, Tenis, Vara

Academia de Tenis – Serva cu spin

btrAstazi, copiii din Tabara de Tenis au avut ultimele doua antrenamente inaintea concursului final!

Toti elevii si-au îmbunătățit calitățile motrice împreună cu loviturile de drepta/rever lovite în lung de linie și cross.

Copiii din grupa Fluturasilor au jucat pe tot terenul, în cross, cu mingii portocalii și verzi depresurizate. Au început fiecare schimb de mingi cu serviciul executat cu spin. Recomandarea este ca pe viitor  să continue să lucreze următoarele elemente la serviciu: priza rachetei continentală și ușor deschisă spre priza rever; să lovească folosindu-și încărcarea loviturii pe genunchi și împreună cu o ușoară arcuire a spatelui, lovirea mingii cu efect (spin), desprinderea ușoară de pe sol în momentul exploziei către punctul maxim de lovire al mingei.

La lovitura de dreapta și rever trebuie lucrat la deplasarea către minge cu pas încrucișat și mărunți pentru a ajunge rapid și eficient la minge, retragerea rachetei din umeri (cu ambele mâini pe rachetă) cu o ușoară buclă și răsucire din trunchi, precum si pivotarea la încărcarea (picior din față)și descărcarea loviturii (picior din spate). Să se folosească de brațul stâng care urmărește mingea pt lovitura de dreapta și care prinde racheta peste umăr la finalul loviturii. De urmarit pe viitor să tragă de brațul stâng înainte de lovire ( trebuie ținut întins maxim din umăr), astfel vor căpăta mai multă forță și control datorită forței centrifuge.

Toți ceilalți elevi au jucat cu Sebi, pe rând, cât mai multe lovituri în cross, dreapta și rever.

● 2 elevi jucau simultan mini-tenis alături. Se schimbau jucătorii la fiecare 5-10 min.

● toți elevii au avut rol de antrenori pentru un coleg, de data aceasta însă, trebuiau să trimită mingea la elev cu ajutorul rachetei. Astfel si-au îmbunătățit coordonarea și controlul forței, cât și de adânc sau înalt lovesc mingea.

●toți elevii au exersat serviciul începând de lângă fileu și până la linea de careu. Mai este de lucru fiindcă nu a fost suficient timp pentru a stăpâni cea mai grea lovitură din tenis.

“Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu fiecare dintre copii” ne-a spus Sebi la final:)

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s