Academia de Tenis, Competitie, Predeal, Tabara, Tabere cu Suflet, Tenis, Vara

Academia de Tenis – Concursul

btrIn ultima zi a  Taberei de Tenis a avut loc un ultim antrenament, incheiat cu un concurs de Tenis!

Dupa incalzirea de dimienata, a urmat un ultim antrenament, unul cu totul deosebit, în care toți elevii au trecut printr-o examinare formata din 2 probe: una practica și una teoretica, în care au acoperit tot ce au învățat de-a lungul taberei de tenis.
După ce ne-am încălzit și am trecut, împreună cu Sebi, prin toate loviturile timp de 75 minute, pe rând fiecare jucător a avut la dispoziție 12 mingi, pe care trebuia să le trimită intr-o zonă (pe jumătate de teren 3 coridoare marcate cu 3 culori diferite – lung de linie, cross, contra-cross) și intr-o anumită ordine. În funcție de câte mingi trimiteau în ordinea corectă și în zona corectă se stabilea un scor, iar separat antrenorul observa cât de corect din punct de vedere tehnic executau fiecare lovitură (de ex: lipsea sau nu jocul de picioare dinaintea fiecărei lovituri/split-stepul/priza/finalizarea loviturii peste umăr/pivot/ușoară flexie a genunchilor/urmărirea mingii cu brațul stâng pentru lovitura de dreapta). Fiecare copil a fost întrebat ce anume constientizase că a greșit și cum se execută o lovitură cât mai corect ( să enumere cât mai multe elemente). În final le-a fost acordată un calificativ și un premiu pe măsură după cum urmează:
– loc 1 (nota 7.5) Kriszti – premiu : 1xTournagrip,
– loc 2 (nota 7.0) Antonio – premiu : 1x Tournagrip ,
– loc 3 ( 6.5) Andrei – premiu : 1 x Wilson Pro Grip,
– loc 4 (6.0) David – premiu : 1 x minge Artengo depresurizata,
– loc 5 (5.5) Stefania premiu : 1 x minge Artengo depresurizata,
– loc 6 (5.0) Ted premiu : 1 x minge Artengo depresurizata

Grupa Fluturasilor, din care au facut parte Maria, Antonia și Daria, s-a încălzit și a jucat pe cealaltă jumătate de teren timp de 90 min. Proba lor consta în menținerea mingii în joc 6 schimburi. Mingea trebuia trimisă prima dată în careu, apoi la 3 sferturi și în final pe fundul terenului, cu 10 degete distanță de tușă, ca să nu riște outul. Imediat după ce au reușit să loveasca mingea din spate, legat, trebuiau să revină cu lovituri controlate către fileu, una la 3 sferturi și alta în careu.
Proba bonus pentru ele a fost, după același model, să construiască un punct câștigător impotriva lui Sebastian.
Daria s-a clasat pe primul loc cu nota 9 – premiu : 1 x minge Artengo depresurizata. Pe locurile urmatoare s-au clasat Antonia, cu nota 8 – premiu 1 x minge Artengo depresurizata, si Maria, cu nota 7.5 – premiu : 1 x minge Artengo depresurizata. Sebastian ne-a transmis ca îi pare rău că nu a avut recompense mai stimulante pentru ele, insa oricum este vorba de un bonus, caci la premierea finala, toti copiii au primit o amintire frumoasa:)

Iata ce ne-a mai transmis Sebastian: “♡ Îi mulțumim doamnei Poenaru (mama Antoniei) că ne-a pus la dispoziție 2 cutii de mingii noi Artengo depresurizate, care au fost împărțite ca premii copiilor.”

“○○♤ Toți elevii s-au descurcat de minune.Mi-a făcut deosebită plăcere să lucrez cu ei. Le mulțumesc pentru participare și le doresc succes și sănătate în toate activitățile din viitor.”

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

2 thoughts on “Academia de Tenis – Concursul”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s