Bulgaria, Ciclism, Ivanovo, Pestera, Speologie, Tabere cu Suflet, Weekend Activ

Cu bicicletele la Pestera Orlova Chuka si Bisericile rupestre de la Ivanovo

TabereCuSuflet.091Duminica, 23 septembrie, va invitam la o noua Tura Velo in Valea Lomului! Vom pedala prin Rezervatia Naturale Rusenski Lom si vom descoperi o zona pe cat de frumoasa, pe atat de bogata in repere culturale! Vom vizita Bisericile rupestre  – monument UNESCO – de la Ivanovo si vom explora Pestera Orlova Chuka – a doua ca marime din Bulgaria!

Zona este la 90 km de Bucuresti, cu toate acestea, de cum te urci pe bicicleta te simti purtat in alta lume! Ne vom indrepta intai spre Pestera Orlova Chuka, iar explicatiile simpatice ale ghidului si jocul de lumini vor transforma vizita intr-o experienta cu totul memorabila! Apoi ne vom urca pe bicicleta si vom descoperi un un canion cu pereti abrupti de calcar, in care apa si mai apoi oamenii au sapat chili si biserici fermecatoare!

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele

Unde: Valea Lomului (Bulgaria)

Cand: Duminica, 23 septembrie

Obiective: Bisericile rupestre de la Ivanovo si Pestera Orlova Chuka

Cine: Oricine are dorinta sa exploreze si dragoste pentru natura! Traseele pot fi parcurse si pe jos, asa ca puteti veni si fara bicicleta!

Lungimea traseului: 10 km

Dificultate: Redusa. Se merge pe drumuri forestiere si pe poteci cu vegetatie, pe malul raului. Diferenta de nivel este nesemnificativa.

Ce oferim: Indrumare, apa, baruri energizante si garantia unei ture frumoase 🙂

Cat costa: 50 Ron. Reducere 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Termenul limita este miercuri, 19 septembrie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Mai multe detalii veti primi dupa ce va inscrieti. Iata cum a fost la ultima iesire la Ivanovo.

Ce vom vizita:

Bisericile rupestre de la Ivanovo
TabereCuSuflet.002Bisericile de la Ivanovo este monument din patrimoniul Unesco. Bisericile sunt sapate in stanca, la 30 m inaltime, si au fost locuite de catre calugari isihasti intre secolele XIII-XVII. Bisericile detin o valoare culturala si istorica deosebite datorita picturilor murale, datand din secolele XIII-XIV si pastrate in cinci din multele biserici de piatra. Pictori talentati au pictat peretii acestora in fresce realiste, folosind multa culoare si elemente compozitionale, transformandu-le intr-o adevarata comoara a picturii medievale. Mai multe detalii

Pestera Orlova Chuka
TabereCuSuflet0025Una dintre cele mai mari si mai interesante pesteri din Rezervatia naturala Rusenski Lom este Orlova Chuka sau Cuibul de Vulturi cum mai este cunoscuta. Situata la o inaltime de 40 m deasupra Canionului Negru, este a doua ca marime din Bulgaria! Mai multe detalii


Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

2 thoughts on “Cu bicicletele la Pestera Orlova Chuka si Bisericile rupestre de la Ivanovo”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s