Alpinism, Bulgaria, Ciclism, Lom, Nisovo, Tabere cu Suflet, Toamna, Weekend Activ

Biciclete si Via Ferrata in Cheile Lomului

OLYMPUS DIGITAL CAMERADuminica, 14 octombrie, va invitam la o noua tura memorabila in Rezervatia Mali Lom! Vom pedala in Canionul Lomului Mic si ii vom descoperi comorile, vom vizita 3 manastiri rupestre si, echipati cu echipament de alpinism, vom urca pana la ele pe Via Ferrata, apoi vom cobori in rapel!

Rezervatia Mali Lom
taberecusuflet1049Rezervatia Naturala Mali Lom din Bulgaria se afla la doar 80 km de Bucuresti. Lomul mic este un afluent al Lomului Alb, care la randul sau se varsa in Rusenski Lom. Aici se gaseasc numeroase terase, pesteri si alte formatiuni carstice, precum si 3 manastiri rupestre sapate in faleza de pe malul raului. Flora cuprinde peste noua sute de specii de plante, iar fauna include numeroase tipuri de pasari si amfibieni, dintre care multe sunt protejate de lege, printre care Vulturul egiptean sau Barza neagra. Afla mai multe

Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena
taberecusuflet1157Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena sau Marea Manastire de la Nisovo a fost fondat în secolul XI de către părintele Paul, cunoscut pentru dragostea sa pentru pictura bisericeasca. A găzduit mulți pictori talentați, care au pictat manastirea, precum si lacasurile de cult din apropiere. Se spune ca insuri țarul Ivan Asen al II-lea a vizitat personal mănăstirea și ia dat titlul ecleziastic de merit. Afla mai multe

Manastirea rupestra Nisovo mica
taberecusuflet1048Manastirea rupestra Nisovo mica a fost sapata in stanca, la 15 m deasupra malului. Este memorabila prin modul in care se poate ajunge la ea. Scarile s-au distrus de mult, iar singura cale de acces este pe un traseu scurt dar foarte frumos, de Via ferrata! Se intra printr-un horn ascuns intr doua lespezi de stanca unde se mai ghicesc vechile scari utilizate de calugari. La capatul hornului se face un traverseu de 4-5 m, apoi se urca pe un perete vertical de aproximativ 10 m, pana la o prispa unde reintalnim vechile trepte ale monahilor. Prispa urca in diagonala catre o incapere unde se mai vad urme de locuire. Afla mai multe

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele + Via Ferrata + Rapel

Unde: Valea Mali Lom (Bulgaria)

Cand: Duminica, 14 octombrie

Obiective: Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena, Manastirea rupestra Nisovo mica, Manastirea rupestra Belbernitsata

Cine: Oricine isi doreste sa participe o tura frumoasa cu bicicleta:) Primim si parinti. Este recomandat sa aveti putin antrenament si o bicicleta echipata corespunzator.

Lungime: Sunt 2 variante, de 10 km, respectiv de 30 km

Dificultate: Dificultatea traseului nu este data de diferenta de nivel (50 m varianta scurta / 250 m varianta lunga), ci de vegetatia luxurianta care creste in canion. Se merge pe drumuri forestiere si pe poteci cu vegetatie, pe malul raului. In varianta lunga, 4 km sunt pe drum asfaltat, iar 10 km sunt pe o alee asfaltata, pentru biciclete.

Ce oferim: Ghidare, echipament de alpinism (coarda, ham, anouri, carabiniere), asistenta la Via Ferrata si la rapel, apa, baruri energizante si, nu in ultimul rand, garantia unei ture memorabile:)

Cat costa: 100 lei. Reducere 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Servicii extra: Daca doriti, puteti veni cu noi cu masina:) Costul pentru transport cu bicicleta, inclusiv taxa de pod si vinieta, este de 50 lei / pers.

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 9 octombrie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe acest traseu.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s