Bucsani, Ciclism, Tabere cu Suflet, Toamna, Weekend Activ

Cu bicicletele la Zimbrarie

taberecusuflet-787In ultimul weekend de toamna va invitam la o plimbare cu bicicletele pe traseul Tabere cu Suflet de la Zimbraria Neagra! Vom pedala prin padurea de tomna, vom vedea Rezervatia de Zimbrii si vom afla povestea acestor animale atat de frumoase!

Zimbrul este cel mai greu animal de uscat din Europa. In pofida staturii impresionante, este un mamifer rumegator, sociabil si pasnic. A fost vanat pana la extinctie, ultimul exemplar din Romania fiind vanat in 1790, apoi reintrodus in salbaticie incepand din 1950.
In „Descriptio Moldaviae”, Dimitrie Cantemir descrie vanatoarea de zimbri a lui Dragos Voda in urma careia a fost intemeiata Moldova. De atunci, Zimbrul este simbolul heraldic al Moldovei. Afla mai multe

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele

Unde: Bucsani

Cand: Sambata, 24 noiembrie

Obiective: Zimbraria Bucsani

Cine: Oricine are o bicicleta echipata si doreste sa vina.

Lungime: 25 km

Dificultate: Traseul este de dificultate redusa. Se merge pe asfalt, apoi pe drumuri forestiere si pe poteci, prin padure. Este un singur deal de urcat – un fals plat cu o diferenta de nivel de 120 m si o lungime de 2 km.

Ce oferim: Indrumare, apa, batoane / pastile energizante, intrare la rezervatia de Zimbri si garantia unei ture frumoase 🙂

Cat costa: 50 lei. Reducere 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 20 noiembrie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Mai multe detalii veti primi dupa ce va inscrieti. Iata cum a fost la una dintre iesirile la Zimbraria Bucsani.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

 

Advertisements

1 thought on “Cu bicicletele la Zimbrarie”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s