Bucuresti, Ciclism, Tabere cu Suflet, Toamna, Weekend Activ

Cu bicicletele la Iazul Vrajitoarelor

TabereCuSuflet180Iazul Vrajitoarelor este un petic de apa cu diametrul de doar 5 m, ascuns in Padurea Boldu Creteasca de langa Bucuresti. Renumele sau a depasit insa cu mult dimensiunile sale, caci locul este inconjurat de tot felul de legende!
Profitand de vremea frumoasa, ne-am urcat pe biciclete si am pornit in cautarea sa:)

Pe drum am descoperit o multime de lucruri interesante! Am traversat Padurea Andronache unde, in locul numit “la Gropane”, niste bombe din timpul Razboiului au modelat locul. Aici niste baieti sufletisti au creat un Dirt Park printre copaci. Dupa ce am sarit pe rampe, am plecat mai departe spre urmatorul palc de padure ramas din vechii Codrii ai Vlasiei.

Padurea Boldu Creteasca este neasteptat de frumoasa, cu stejari rari, printre care am pedalat cu usurinta. Ted a spus ca i-a placut “nespus, datorita peisajului”:)
Nu la fel de usor ne-a fost sa gasim Iazul Vrajitoarelor, caci una dintre legende spune ca balta se ascunde de cel ce nu are inima de vrajitoare!

Primele legende legate de acest loc au aparut in secolul al XV-lea. Se spune ca aici ar fi fost ucis si decapitat domnitorul Vlad Tepes, dupa ce a fost tradat de boieri. Pe acest loc ar fi existat un monument care ar fi disparut fara urma in urma cu ani.
De atunci, vrajitoarel se aduna aici in fiecare an de Sfantul Gheorghe, de Sanziene si de Sfantul Andrei, nopti in care, potrivit superstitiilor, se deschid portile spre alte taramuri. Se spune ca aici orice vraja sau blestem se implineste cu siguranta
Chiar si pentru cei care nu cred in aceste legende, locul poate parea sinistru. Animalele ocolesc locul si refuza sa bea apa de aici, oricat ar fi de insetate. In plus, in apropiere de acest ochi de apa au fost observate, in decursul timpului, fenomene ciudate, cum sunt fulgerele globulare sau furtuni iscate din senin.
Si mai este ceva ciudat cu aceasta balta: ea nu se schimba niciodata, nu seaca, nici nu se extinde, indiferent daca ploua mult sau este seceta. Desi balta are o adancime de numai 1 metru si jumtate, unii spun ca nu ar avea fund si orice obiect aruncat acolo dispare fara urma. Asa s-a intamplat dupa cutremurul din 1977, cand au fost aruncate aici tone de moloz in incercarea de a scapa de ramasitele cladirilor distruse.

La intoarcere ne-am urcat pe bucata de A3 nedata inca in folosinta, asa ca am avut cativa km de autostrada doar pentru noi:) La final am pedalat prin mai multe parcuri si am vizitat Biserica Ghica si Manastirea Plumbuita – una dintre cele mai vechi din Bucuresti.

A fost o iesire minunata, in care am descoperit cateva locuri deosebit de frumoase la o aruncatura de bat de capitala si am deschis o noua tura velo pe care de abia asteptam sa o repetam:)

Foto: Tabere cu Suflet

 

Advertisements

1 thought on “Cu bicicletele la Iazul Vrajitoarelor”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s