Bucuresti, Ciclism, Tabere cu Suflet, Toamna, Weekend Activ

Weekend Activ in Padurea Vrajitoarelor

TabereCuSuflet180Se pare ca vremea buna va ramane pe la noi cateva saptamani, asa ca duminica viitoare va invitam la deschiderea unei noi Ture Velo! Vom vizita Biserica Ghica si Manastirea Plumbuita – unele dintre cele mai vechi lacasuri de cult din Bucuresti, apoi vom pedala pe un tronson de autostrada nedat in folosinta, vom descoperi un Dirt Park ascuns in padure si vom vedea un loc plin de mistere – Iazul Vrajitoarelor🙂

Iazul Vrajitoarelor
Primele legende legate de acest loc sunt legate de Vlad Tepes. Se spune ca aici ar fi fost ucis si decapitat domnul Tarii Romanesti, dupa ce a fost tradat de boieri. Pe acest loc ar fi existat un monument care ar fi disparut fara urma in urma cu ani. De atunci, vrajitoarele se aduna aici in fiecare an de Sfantul Gheorghe, de Sanziene si de Sfantul Andrei, nopti in care, potrivit superstitiilor, se deschid portile spre alte taramuri. Chiar si pentru cei care nu cred in aceste legende, locul are ceva straniu. Ea nu se schimba niciodata, nu seaca, nici nu se extinde, indiferent daca ploua mult sau este seceta. Desi balta are o adancime de numai 1 metru si jumtate, unii spun ca nu ar avea fund si orice obiect aruncat acolo dispare fara urma. Afla mai multe

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele

Unde: Padurea Boldu Creteasca

Cand: Duminica, 18 noiembrie

Cine: Oricine isi doreste sa participe la o tura frumoasa, de toamna, cu bicicleta:) Primim si parinti. Este recomandat sa aveti putin antrenament si o bicicleta echipata corespunzator.

Detalii traseu: Traseul Velo are 21 km lungime, 70 m diferenta de nivel. Partea inedita este ca vom pleca si ne vom intoarce pe bicicleta in Bucuresti, asa ca nu este nevoie practic de masina pentru transport:)

Dificultate: Traseul este usor, fara diferente majore de nivel. Se merge pe asfalt si pe poteci prin padure. Pot merge si copiii. Timpul estimat de parcurgere, cu tot cu vizitare, este de 3-5 ore.

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa, batoane / pastile energizante si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cu o saptamana inainte.

Cat costa: 25 lei. Reducere 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Termenul limita este miercuri, 14 noiembrie, ca sa stim cum sa ne organizam.

Meteo: Vremea se anunta buna, fara ploaie pana atunci si cu maxime de 15 grade. In cazul in care, totusi, vor aparea modificari, le vom comunica pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la Tura de Recunoastere.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s