AventuraParc, Drumetie, Tabere cu Suflet, Toamna, Tusnad, Weekend Activ

Weekend Activ: In Parcul de Aventura

TabereCuSuflet397In ultima zi a Weekendului Activ de la Tusnad am facut o frumoasa drumetie la Turnul Apor, apoi ne-am catarat in Parcul de Aventura:)

In mod cert putem spune fara a fi certati de nimeni ca Turnul Apor este unul din simbolurile orasului Tusnad Bai. A fost construit în anul 1883 de către contele Apor Karoly, de unde si numele, din motive strict turistice, nicidecum de aparare sau alte obiective strategice! Un alt motiv al construirii lui a fost faptul că în 1852 împăratul Ferenc Jozsef, în urma unei vizite, a fost aşa de încântat de frumoasa privelişte asupra staţiunii văzută de pe Piatra Şoimilor, încât a primit denumirea de “Mica Elveţie”, iar o astfel de privelişte merita un loc amenajat de unde să fie admirată:)

Drumul pana la Turn este destul de lejer. Se pleca de pe Aleea Sf.Ana, unde se afla majoritatea izvoarelor de la Tusnad, apoi se continua pe un drum forestier pana la intersectia cu poteca ce urca la Lacul Sf.Ana. De aici se continua cu o scurta urcare, apoi drumul intra pe o curba de nivel prin padurea de fagi si devine din ce in ce mai placut. La capatul unei curbe apare silueta Turnului ce pare rupt din panzele unui pictor romantic. Constructia a fost refacuta in 2017 si acum se poate urca la etajul superior. La parter am gasit o expozitie in care erau expuse cateva vechi poze din viata turnului.
La intoarcere am preferat varianta dinspre nord, mai abrupta si mai expusa, dar mai scurta, care coboara direct la Hotel Ciucas.

Dupa amiaza am fost la Parcul de Aventura, unde copiii au facut toate traseele mov si galbene:)

Iata ultimele poze din Weekendul Activ de la Tusnad:


Foto: Raluca Crefelean, Tabere cu Suflet

 

Leave a comment