Ciclism, Inot, Tabere cu Suflet, Toamna, Tusnad, Weekend Activ

Weekend Activ: Cu bicicletele la Sf.Ana

TabereCuSuflet189Weekendul Activ de la Tusnad a continuat cu o noua zi minunata:) Dupa plimbarea prin Defileul Oltului, ne-am luat bicicletele si am urcat la lacul Sf.Ana! De aici am coborat la Tusnad pe un traseu plin de lumina printre conurile vulcanilor stinsi, am vazut Tinovul Mohos si Baile Nadas, iar seara ne-am balacit in piscinele termale:)

Despre Lacul Sf.Ana si Tinovul Mohos s-au scris multe! Am fost si noi si ne-a placut foarte mult, de aceea ne-am si intors:) De data aceasta padurea a fost plina de aur, iar ghid a fost un domn mai in varsta care ne-a spus tot felul de lucruri interesante!

Dupa ce am trecut si pe la Capela Sf.Ana, ne-am suit pe bicicleta si am pornit la vale, pe Raul Rosu in jos. La iesirea din padure am dat de intersectia cu drumul Haramului Mare, apoi am intrat intr-o poiana larga, cu o priveliste minunata! In stanga si in dreapta se puteau deslusi conurile fostilor vulcani, acum acoperiti de padurea deasa,  iar spre nord privirea cuprindea toata depresiunea Ciucului. Dupa o pauza binevenita, am continuat la vale catre Baile Nadas (Nádasfürdő), o rezervatie naturala acum parasita. Se mai vad cele doua filogorii, in schimb poteca, odinioara inaltata pe o punte de lemn, cu greu mai poate fi gasita, fiind inecata in jungla de stuf si urzici. La capatul ei am gasit izvorul, precum si urmele celor doua bazine din lemn.

Dupa ce ne-am dat jos de pe biciclete, am mers la bazinele termale din Tusnad unde ne-am balacit si ne-am relaxat toata dupa-amiaza:) Desi nu sunt tobogane, copiii au petrecut de minune si au spus ca le-a placut mai mult decat la Paradisul Acvatic sau la Therme!

Iata pozele din ziua a doua a Weekendului Activ de la Tusnad:

Foto: Raluca Crefelean, Tabere cu Suflet

 

1 thought on “Weekend Activ: Cu bicicletele la Sf.Ana”

Leave a comment